Драматичан раст броја новозаражених у Немачкој

У Немачкој је број новозаражених корона вирусом за један дан драматично порастао на више од 8.000, што је у тој земљи последњи пут регистровано 21. маја.

Здравствене установе пријавиле су Роберт Кох институту (РКИ) 8.324 новозаражена у последња 24 сата, што је готово двоструко више него претходног дана.

Током последња 24 сата преминуле су 22 особе, што је исто раст, имајући у виду да је пре недељу дана било 14 умрлих заражених короном.

Аустрија: И министар здравља за ограничења за невакцинисане

Министар здравља Аустрије Волфганг Микштајн, који се до скоро томе противио, размишља о увођењу ограничења за невакцинисане.

Он је казао да може замислити да се, на пример, на манифестације пусте само лица која су вакцинисана.

Такав захтев изнео је покрајински секретар за здравство Беча Петер Хакер, који би и у гастрономске локале пустио само вакцинисане.

Микштајн је казао да тако нешто може замислити од октобра.

“Верујем да ћемо пред све тежу епидемиолошку ситуацију на јесен морати да разговарамо о томе”, казао је министар, додајући да пре тога свако мора добити могућност да се вакцинише.

Таква ограничења подржава и Лекарска комора Аустрије.

Актуело у Аустрији, до краја августа, важи уредба према којој за улазак у гастрономију и установе забаве важи правило да приступ могу добити само лица која имају сертификат о вакцинацији, потврду о прележаном ковид19 или негативан тест.

Више покрајина се изјаснило да се барем у ноћној гастрономији ограничи приступ само за вакцинисане, а Беч то жели да уведе и за ресторане.

Привредна комора Беча сматра да би таква забрана за невакцинисане била преурањена, и тежак ударац за угоститеље која би имала драматичне последице по њих.

Нове мере у Аустрији се очекују за септембар, када поново почињу да раде школе и људи се врате са одмора.

Дростен: Ко се не буде вакцинисао, заразиће се

Водећи немачки вирусолог Кристијан Дростен упозорава на тешку корона јесен и зиму и апелује на грађане да се вакцинишу.

„Пре свега свима изнад 45 година саветујем под хитно да веома озбиљно размисле да ли стварно не желе да се вакцинишу“, нагласио је Дростен у изјави агенцији ДПА, преносе немачки медији.

Он је истакао да свако ко се не вакцнише, сигурно ће се заразити и то вероватно већ ове зиме.

План појединих људи да ће бити заштићени колективним имунитетом неће се остварити због доминантног делта соја, упозорава Дростен.

Ко се не вакцинише, каже, ризикује заразу короном.

Ризик од инфекције током хладнијих месеци, указује, расте зато што вакцинисани највероватније могу да шире вирус без да од њега оболе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије