Држава страхује од одмазде мафије! Белгијско складиште заплењеног кокаина пуно до врха! Немају где да га спале!

Kokain

Царина у Белгији, посебно у луци Антверпен, запленила је толико кокаина да спалионице у земљи нису у стању да ухвате корак. Влада је тренутно у потрази за додатним капацитетима за спаљивање како би осигурала да се заплењена дрога може брзо уништити.

Прошле године је само у луци Антверпен заплењено 90 тона кокаина. До краја ове године ће вероватно бити заплењено више од 100 тона те дроге.

То је с једне стране знак успеха полиције и царине, али представља и изазов. Што се дрога дуже држи у складишту чекајући уништење, то је већи ризик да ће нарко банде покушати да их врате назад користећи силу ако је потребно, наводи ВРТ.

Дрога коју заплени полиција и царина уништава се у посебно лиценцираним спалионицама. Није јавно познато колико таквих спалионица има у Белгији, нити где се оне налазе.

Тај потез смишљен је да би се спречили криминалци у покушају да пронађу дрогу на неком од места за спаљивање.

Савезни министар правде Винсент ван Куикенборн рекао је за ВРТ њуз да се заплењена дрога помно прати

“Складиштење заплењених серија кокаина је у надлежности царинске службе. Ове серије, наравно, помно прате полиција, царина и друге службе. Они чине све што је потребно да ограниче безбедносни ризик. Међутим, дошло је до уског грла јер је било толико заплена, а такође и зато што је само једна спалионица била у употреби. Штавише, не можете спалити ове серије на велико, у једном потезу, у великим количинама јер би то изазвало проблеме са филтерима у постројењу за спаљивање”, наводи Ван Куикенборн.

Према његовим речима, пронађени су додатни капацитети за спаљивање, али то је још недовољно.

Разговарали су, додаје, и са Зухал Демир, министарком за заштиту животне средине која је одговорна за спалионице и да разговори теку у добром правцу.

Кабинет министарке Демир наводи да је тек у четвртак обавештена о проблему и да је одмах позвала Фламанску јавну агенцију за отпад ОВАМ. ОВАМ саопштава да ће сада тражити додатне капацитете за спаљивање.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs