„Државу нико не сме да жртвује и нико не сме са њом да се игра“: Снажна порука председника Вучића на Дан државности

AV

Председник Србије Александар Вучић огласио се након радног дана препуног обавеза, првенствено због церемонија поводом Дана државности.

На овај величанствен празник, председник је поручио да морамо да будемо храбри у најтежим тренуцима.

Са државом нико не може и не сме да се игра, нико не сме да је жртвује и никада ништа не сме да претпостави интересима државе. Хаслеђе Карађорђа, наслеђе Милоша Великог, обавезује нас да будемо и храбри и мудри у најтежим тренуцима. Нека живи Србија – поручио је председник Вучић.

Вучић доделио сретењска одликовања

Церемонија уручења одликовања организована је у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу.

Пре доделе одликовања, цењеним званицама, лауреатима, народу обратио се председник Србије.
– Отаџбина није ни тло ни племе ни језик, него колективни дух једног народа, то је производ заједничке историје, подељених срећа и несрећа, победа и пораза. Колективни дух представља истодобно и материјалну и моралну област, заједничке жртве у крви за исте принципе и за исти идеал – изговорио је председник Србије речи Јована Дучића на самом почетку и поздравио све који данас носе бреме велике одговорности.

– Међу вама данас има Срба, али и оних који нису Срби али су дали добринос Србији чинећи добро нашој култури, држави, да вам још једном посведочимо нашу наклоност и дивљење. Данас бих у овом свечаном тренутку рекао неколико речи о нашој држави, због чега смо се и окупили. За нас је 15. фебруар дан великих српских победа. Црвено слово у нашем календару и као што смо 1804. под вођством Црног Ђорђа кренули у авантуру стварања модерне српске државе, тако до данас нисмо дозволили авантуристима да нам државу укину. А стварање државе може да буде авантура, али када државу имате авантура не сме више да постоји. Са државом не сме нико да се игра и да ишта претпостави интересима државе – рекао је председник.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs