Дритан Абазовић за Вању Ћаловић

Дритан

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас да би, уколико он не буде мандатар за састав нове Владе, волео да то буде извршна директорка Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић. „Ја сам спреман да се повучем ако се нађе мандатар који ће на исти начин да одговори борби против криминала и корупције“, рекао је Абазовић на конференцији за новинаре и додао да је важно да се види читава структура владе, пренео је РТЦГ.

„Ја се пред националним интересима Црне Горе нећу повући… нека дођу нека кажу ко је, да се не играју жена…“, навео је премијер, додавши да су спремни на све варијанте, ако неко покаже план, а не са причама „рекла казала“.

„Њих има 77 посланика без нас. Какву год одлуку донели ми ћемо је испоштовати“, истакао је Абазовић.

Упитан има ли конкретно име за премијера, он је рекао да би лично волео да на том месту види Вању Ћаловић. „Такав профил особе нам треба, можда неки људи из моје странке другачије мисле“.

Коментаришући позив лидера Демократског фронта Андрије Мандића да присуствује наредном састанку „старе већине“, Абазовић је рекао да је спреман да се одазове позиву и да нема ништа против тога да се одржи састанак лидера парламентарне већине од 30. августа 2020.

„Али не можемо да изађемо из кризе ако неко има договор са ДПС“, казао је Абазовић и додао да би већина која је срушила владу требало да изабере нову владу и да је суштина приче да се „заустави борба против криминала“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs