Други Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље” у Апатину

Rakija

Већ други пут по реду у Апатину ће се 18. јуна одржати Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље”. Фестивал организује Удружење произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције” из Апатина, а манифестација ће бити уприличена на платоу апатинске Марине.

Узорци ракије за оцењивање квалитета најкасније до 10. маја.

Право да се такмиче имају сви хоби произвођачи, у посебним ракијским категоријама, са послатим узорком за сваку категорију за коју се такмиче.

Категорије које ће се оцењивати су: млада шљивовица до године старости, шљивовица од 1 до 3 године старости, шљивовица преко 3 године старости, лозовача, комовица, кајсија, дуња, јабука, калвадос, крушка, ликери, као и остале ракије у које спадају све врсте воћних ракија и специјалне ракије. Постоји и посебна категорија за даме произвођаче, најбоље ракије из иностранства и најбоље ракије из регије Горњег Подунавља.

Котизација износи 1500 динара по узорку.

Комисија за оцењивање квалитета ракија на овом Фестивалу биће у међународном саставу: проф. др Нинослав Никићевић, проф. др Нермина Спахо, господин Јожеф Мутх, проф. др Веле Тешевић и др Бранко Поповић.

Више података и информација заинтересовани грађани могу добити позивом на следеће бројеве телефона:
Жељко: 065 5233366
Петар: 063501459

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs