Дугорочни инвестициони кредити у оквиру „Пројекта за конкурентну пољопривреду Србије“

Banka

Банkа Интеса у области аграра послује од 2008. године и континуирано ради на унапређењу своје понуде регистрованим пољопривредним газдинствима, нудећи различите моделе финансирања. Са циљем даљег унапређења пољопривредне производње газдинстава и јачања развоја конкурентности пољопривреде у нашој земљи, Банца Интеса је потписала Уговор са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде за учешће у Пројекту за конкурентну пољопривреду Србије.

Пројекат који је већ препознат међу пољопривредним произвођачима као 10:40:50, пружа могућност добијања бесповратних средства у износу од чак 50% од укупне прихватљиве вредности инвестиције и трошкова, уз додатних 40% финансирања из кредита банке, и уз свега 10% сопственог учешћа клијента за реализацију жељене инвестиције. У оквиру овог програма, Банца Интеса ће одобравати дугорочне инвестиционе кредите намењене регистрованим пољопривредним газдинствима са роком отплате од 25 месеци до 120 месеци за кредите у еврима, односно до 60 месеци за динарске кредите, уз могућност коришћења грејс периода до 12 месеци.

– Стратешко опредељење наше банке је да континуирано улаже у унапређење пољопривредне производње и јачање конкурентности пољопривредних произвођача, те смо сада, у оквиру партнерства са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и Међународном банком за обнову и развој, у прилици да понудимо пољопривредницима могућност да остваре планиране инвестиције у оквиру овог изузетног пројекта. Жеља нам је да учешћем Банца Интеса кроз овај програм фокус ставимо и на посебно важне групе у пољопривредном сектору у Србији, као што су жене и млади пољопривредни произвођачи – истакао је Дарко Поповић, члан Извршног одбора Банца Интеса.

Банца Интеса у области аграра послује од 2008. године и континуирано ради на унапређењу своје понуде регистрованим пољопривредним газдинствима, нудећи различите моделе финансирања. Банца Интеса је и ове године са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде потписала уговор који омогућава одобравање и исплату субвенционисаних динарских пољопривредних кредита. Додатно, Банца Интеса је сарадњи са Владом Републике Србије и Народном Банком Србије пружа значајан допринос опоравку привреде од негативних последица корона вируса одобравањем кредита из гарантне шеме за текућу ликвидност и набавку обртних средстава микро, малим и средњим предузећима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије