Душан Гаговић:”Ово је само почетак доброг пута”

Vidanov sportski kutak
Мој данашњи саговорник је пре две године почео да се бави боксом у БК “Апатин”. Показује сјајне резултате, али наравно треба напоменути и његову посвећеност, која, како он наводи, ће бити још већа у будућности. Више о Душану и његовом боксерском почетку прочитајте у наставку.
*Кад и где си почео да се бавиш боксом?
-Бокс сам почео да тренирам пре две године, у Боксерском клубу “Апатин”. Од пре неколико месеци сам почео озбиљније да тренирам, па су се самим тим почели и низати резултати. У последња четири меча сам остварио све победе, уз два нокаута.
*Шта те је мотивисало да почнеш тренирати овај спорт?
-Одувек сам имао жељу да тренирам неки борилачки спорт, али сам био лењ да почнем. Једно време сам почео да пратим познате боксере, а самим тим, бокс ме је све више привлачио, па сам се активирао и дошао на тренинг. Када сам дошао први пут, осетио сам да је ово ствар за мене и никад нисам помислио да га напустим.
*Који би меч издвојио, да ћеш га памтити?
-Дефинитивно, памтићу последњи меч који сам одрадио. Најдражи ми је, како због резултата, тако и због начина на који се борба одвијала. Доста смо добро радили меч, имао сам сјајне припреме које су и на вишем нивоу од аматерског, а на томе могу да се захвалим тренеру, као и људима који су били уз мене. Био сам упоран и радио сам доста, па се то и исплатило.
*Пре неколико дана си имао меч у којем си остварио тријумф. Реци ми нешто више о њему:
-Меч је био одржан у Новом Саду, на Спенсу, у хали БК “Војводина”. Борио сам се против Алексе Димића, члана БК “Сомбор”. Борба је завршена у првој рунди предајом противника, због великог притиска над њим. Видели смо да није спреман колико и ја, нисмо му дали од почетка меча да дише, што се на крају испоставило можда и кључним. Тренер и ја смо задовољни борбом, али наравно, има још места за напредак. Ово је само један добар почетак моје каријере.
*Који су ти планови за будућност?
-Планирам наставити да се бавим овим спортом још јаче, па самим тим очекујем и боље резултате.
За сам крај, Душан је позвао сву децу, узраста 10-18 година, да дођу у бесплатну школу бокса и опробају своје боксерске вештине.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs