Ево која је од четири вакцине створила највише антитела! Варијације у начину на који су дате може да игра улогу у резултатима

Vakcine

Нивои неутралишућих антитела на САРС-Цов-2 варирао је у сваком од четири вакцинационе групе.

Вакцина компанија Фајзер/Бајонтек створила је најјачи имуни одговор на ковид приликом тестирања четири вакцине, док су особе вакцинисане Синофармом, можда најподложније инфекцији, објављено је у студији журнала “Сел хоуст енд мајкроб”.

Нивои неутралишућих антитела на САРС-Цов-2 варирао је у сваком од четири вакцинационе групе.

“Релативно низак” ниво антитела је виђен код Синофарма и Спутњика, средњи ниво код АстраЗенеке, а највећи број антитела створила је вакцина Фајзера, објављено је у поменутој студији, пренео је Блумберг.

Разлог за различите имуне одговоре међу вакцинама предмет су интензивног испитивања.

Претпоставља да укључују факторе као што је количина активних састојака у свакој дози и интервал између прве и друге дозе, саопштили су аутори са америчког универзитета Стенфорд, Фондације Оном и Националног центра за зоонотске болести у Улан Батору.

Варијације у начину на који су вакцине дате могле су да играју улогу у резултатима.

Блумберг пише да су поређења у студији била погрешна, јер је између давања Спутњика В и мерења антитела прошло више времена него код других вакцина, према подацима Руског фонда за директна улагања (РДИФ), који је учествовао у развоју Спутњика В и задужен је за његову међународну дистрибуцију.
Такође, особе које су добијале Спутњик старије су у просеку 10 година од особа које су добијале друге вакцине, додао је РДИФ.

Студија је урађена међу 196 ревакцинисаних људи у Монголији, где су коришћене све четири вакцине.

Примаоци Синофарма, који су цинили 89,2 одсто вакцинисаних у то време у Монголији, као и мањи број људи који су добили вакцине Спутњик В или АстраЗенеца, могли су бити подложни ковиду, упркос имунизацији, навели су аутори студије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs