Ево куда ће ићи ауто-пут кроз срце Шумадије дуг 317 километара! Сенић потврдио за СД: Комисија прихватила документацију!

Autoput

Следећи корак је усвајање просторног плана подручја посебне намене за овај инфраструктурни пројекат, које се очекује до краја ове године.
Републичка ревиозиона комисија оценила је данас да је пројектна документација за ауто-пут Вожд Карађорђе потпуна и донела одлуку да се пројекат прихвати!

Укупна дужина ауто-пута, са приступним саобраћајницама је 317,07 километара.

Александар Сенић, директор Сектора за управљање изградњом у „Коридорима Србије“ потврдио је за Србија Данас да је Републичка ревизиона комисија оценила да су Генерални пројекат и Претходна студила оправданости за аутопут Вожд Карађорђе потпуни и прихватила је предметну техничку документацију.

– То, на првом месту, значи да је, између 3 варијанта решења, усвојена траса куда ће будући аутопут пролазити. Основни коридор аутопута/брзе саобраћајнице Вожд Карађорђе протеже се од Лазаревца до Бора кроз подручја насељених места Аранђеловац, Топола, Рача, Марковац, Лапово, Свилајнац, Деспотовац и Брестовачка Бања. Предвиђене су и везе оближњих градова са предметним коридором, тзв. приступне саобраћајнице, тако да ће постојати и брза саобраћајница од Коридора 10, код петље Мали Пожаревац, преко Младеновца и Орашца, до источног обода Аранђеловца. Такође, предвиђено је успостављање попречне везе између аутопута Вожд Карађорђе и северне обилазнице у Крагујевцу – каже Сенић за Србја Данас.

На самом аутопуту су предвиђене 23 денивелисане раскрснице, тј. петље, 252 моста укупне дужине 31,34 км, 42 надвожњака и 15 тунела укупне дужине 7,6 км.

Следећи корак је усвајање просторног плана подручја посебне намене за овај инфраструктурни пројекат, које се очекује до краја ове године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs