Ево шта за српске држављање значе нове безбедносне мере Словеније!

Granični prelaz Slovenija

Граница између Словеније и Хрватске моћи ће да се пређе само тамо где за то постоје означени гранични прелази, изјавио је директор словеначке Управе полиције Марко Гашперлин.

Говорећи о томе како ће функционисати гранични прелази између Словеније и Хрватске, рекао је да ће грађани ЕУ моћи нормално да пређу све граничне прелазе, док ће држављани трећих земаља моћи да пређу само на 14 прелаза – 12 са Хрватском и два са Мађарском – и осам железничких прелаза на којима ће бити селективне полицијске контроле.

Међу тим прелазима наводе се Долга вас, Пинце, Обрежје, Метлика, Грушковје, Драгоња, те железнички Ходош, Лендава и Добова.
– Ако се неко нађе на погрешном граничном прелазу, ми ћемо га преусмерити. У супротном, полиција има могућност да изрекне упозорење или санкције према Закону о преласку државне границе – појаснио је Гашперлин.

Како би олакшали живот људима с обе стране границе, опет ће се активирати дозволе за слободан прелаз које су некад имали држављани обе земље који живе уз границу.

Подсетимо, Словеначка Влада одлучила је данас да од суботе уводи контролу на границама са Хрватском и Мађарском због страха од тероризма узрокованим сукобима између Хамаса и Израела у Појасу Газе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs