Европа је једина у којој расте број оболелих од короне

korona

Број новозаражених корона вирусом у Европи расте пету недељу заредом, што је чини јединим регионом у свету у ком је раст оболелих корона вирусом у порасту, стоји у саопштењу Светске здравствене организације (СЗО).

Здравствена агенција УН-а наводи да је број нових случајева скочио за 6,0 одсто у Европи у поређењу са повећањем од 18 одсто регистрованих претходне недеље.

Док је ситуација таква у Европи, у другим регионима недељни број нових случајева је пао или је остао приближно исти, наводи се у извештају.

На Блиском истоку забележени су највећи падови, где је број нових случајева смањен за 12 одсто и у југоисточној Азији и Африци, где је број опао за девет одсто.
Широм света је укупно пријављено три милиона нових недељних случајева, наводи се у извештају.

Број смртних случајева од ковида-19 у свету порастао је за 8,0 одсто, углавном због југоисточне Азије, где је смртност порасла за 50 одсто.

Стопа заразе корона вирусом највиша је у Европи, која је пријавила 192 нова случаја на 100.000 људи. Одмах иза ње налазе се Северна и Јужна Америка, које имају око 72 нова случаја на 100.000 људи.
Док су Чешка, Пољска и друге земље у централној и источној Европи пријавиле најновији скок заражавања, континуирани пораст потврђених случајева широм Европе углавном је последица скока броја инфекција у Британији, Русији, Турској и Румунији, показује извештај.

СЗО је осудила богате земље, које су увеле програм бустер доза, у тренутку када сиромашне земље тек требају да примене вакцине на својој угроженој популацији.

СЗО је саопштила прошле недеље да се сваки дан даје око милион бустер доза, што је око три пута више од броја вакцина датих у сиромашним земљама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs