Европска унија помаже са 140.000 евра туризам и угоститељство Источне Србије и Шумадије: Подршка и за винаре

Vino

Европска унија је саопштила да ће са више од 140.000 евра помоћи пословна удружења у области туризма, угоститељства и винарства источне Србије и Шумадије, што ће допринети унапређењу целокупне туристичке понуде ових крајева. Пројекат „ЕУ за развој пословних удружења у туризму“ спроводиће чланови Удружења „Чаролија истока“, Регионална привредна комора за Зајечарски и Борски округ и Удружења винара Шумадије.

Наводи се да ће средства удружења добити кроз пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“, који финансирају Европска унија и немачка влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине.

„Чаролија истока“ је, како се наводи, пословно удружење чији су чланови туристичке агенције, винарије, пружаоци приватног смештаја, хотели, туристичка домаћинства и ресторани на територији општина Кладово, Зајечар, Неготин и Мајданпек.

Као основни циљ истиче се оснаживање чланова стварањем заједничке туристичке понуде, као и обукама и тренинзима на пољу дигиталног маркетинга и промоције.

Како пише у саопштењу, осим стручног усавршавања учесници ће имати прилику да своје успешне приче о својим бизнисима представе и преко ТВ емисије, која је такође планирана пројектом.
Удружење винара Шумадије ће, наводи се, организовати „Вински караван“ у шест градова у Србији и Босни и Херцеговини.

„Сарадња између чланова ће довести до умрежавања туристичких локалитета, а усавршавање до повећања компетитивности. Предвиђена је и продукција интерактивних видео садржаја који ће путем друштвених мрежа и дигиталних алатки допрети до жељене публике. Такође, посебан фокус ће бити на промоцији у Бугарској и Румунији, али и интернационализацији чланова уопште. Крајњи резултат пројекта је да се повећа број туриста, који ће бити задовољни услугом и садржајем у источној Србији“, наводи се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs