Египат заинтресован за пшеницу и воће из Србије

Tanasković

Министарка пољопривредеЈелена Танасковић разговарала је са амбасадором Египта у Србији Баселом Салахом о даљем унапређењу сарадње две земље у области пољопривреде, а египатска страна показала је највеће интересовање за увоз пшенице и воћа из Србије. У разговору је постигнута сагласност да је један од приоритета успостављање споразума о слободној трговини, који би омогућио да цене пољопривредно-прехрамбених производа буду конкурентније, посебно у сектору воћа који је погођен високим царинама.

Танасковић је исказала захвалност што је Египат препознао потенцијал српске пољопривреде и пружили шансу нашој земљи за извоз пшенице и воћа у Египат.

“Надам се да ћемо добити прилику да проширимо сарадњу на говеђе и млечне производе”, указала је министарка истакавши да је сарадња двеју земаља значајно унапређена у претходном периоду, што потврђује посета египатског председника Абдела Фатаха Ел-Сисија Србији почетком ове године, након 30 година, када су Србија и Египат потписали 13 споразума.

Египат је заинтересован за пласман цитруса на српско тржиште, као и за сарадњу у области заштите биља, наведено је у саопштењу Министарства.

Б. К.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs