Експлозија у Кабулу, најмање 15 људи повређено

Eksplozija

У експлозији у центру авганистанске престонице Кабула данас је повређено најмање 15 људи, према изјавама сведока преноси АП.

Како се наводи, није још познато шта је изазвало ову експлозију и нико није за сада преузео одговорност, а талибанске власти се нису оглашавале поводом инцидента.

ТВ Асошиејтед прес приказала је снимке на којима се види како повређене уклањају са места догађаја, а носе их пролазници.

Ваис Ахмад, мењач новца, рекао је агенцији да се експлозија догодила на пијаци на којој ради, као и да је пијаца одмах затворена након експлозије, а да су власти блокирале цело подручје.

Ово је прва експлозија у авганистанској престоници после неколико месеци, након што су талибани појачали безбедност у већем делу земље од доласка на власт у августу, а њихове трупе поставиле су десетине контролних пунктова широм града.

Највећа претња са којом се талибани суочавају долази од Исламске државе у Авганистану Хорасан” (ИСИС-К), иако су је поразили у њеном упоришту у источном Авганистану.

У саопштењу касно у суботу ИСИС-К је навео да су гађали возило талибана у Кабулу, убивши све у возилу, али у суботу није било потврде од талибанских власти нити знакова експлозије,наводи АП.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs