Епидемиолошка ситуација повољнија захваљујући вакцинама – И даље потребан опрез

Од почетка епидемије у Србији су заражене 694.473 особе, а 6.456‬ пацијената је изгубило битку с коронавирусом. Проценат смртности је 0,93 одсто. До сада је тестирано 3.869.214‬‬ узорака. На болничком лечењу налази се 4.429 оболелих, од којих је 138 на респиратору.

Према последњем пресеку, у нашој земљи су битку са ковидом изгубила још 24 пацијента. Потврђена су 1.304 нова случаја заразе од 9.074 тестирана узорка.

Министарка и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је ситуација последњих недеља повољнија захваљујући вакцинацији.

Она је за Танјуг рекла да протекли празници и окупљања носе већи ризик од ширења заразе, али да се ипак нада да се за две недеље неће видети значајније промене изазване опуштањем током празничних дана.

  • Оно што нам је ишло у прилог било је топло време, па је већина окупљања била на отвореном простору који је мањи фактор ризика. Уз то, знатан број грађана је вакцинисан, а и већина грађана се понаша савесно и одговорно, рекла је Кисић Тепавчевићева. 
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs