Епидемиолошка ситуација све лошија, апел на грађане да се вакцинишу

Од почетка епидемије у Србије је регистровано 766.279 случајева ковида, а преминуло је 7.307 оболелих. Тестирано је 5.042.425 особа.

Према последњем пресеку, у Србији је од последица коронавируса преминуло 15 људи, регистровано је 3.346 нових случајева заразе, а тестирано 17.035 особа.

На болничком лечењу је 1.308 оболелих, а на респираторима 87 пацијената.

Имунолог др Срђа Јанковић рекао је за РТС да су се сви уморили од бројања таласа коронавируса, истичући да „номеклатура да је ово 4. талас није толико важна“.

Јанковић наводи да у Тиршовој нема деце која болују од ковида јер је примарна за њихов смештај КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.

  • Битно је да деци омогућимо што је више нормално одрастање, са једне стране, али са друге стране и да деца буду безбедна, што је на првом месту, зато имамо овакав систем. На трећем месту је и то да желимо да спречимо да се болест шири кроз дечје колективе, нагласио је члан Кризног штаба.

Ситуација на југу земље се усложњава, упозорава доктор Радмило Јанковић. Позива све грађане да се вакцинишу, а оне који су примили другу дозу пре шест месеци – да приме што пре и трећу, бустер дозу.

Данас ће бити отоврена ковид болница у Новом Саду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs