Епидемиолошка ситуација у земљи и даље лоша, седница Кризног штаба најављена за уторак

dr

Од почетка епидемије у Србији је урађено 5.707.825 тестова и регистровано 961.006 случајева инфекције, а умрло 8.380 особа.

У Србији је у последња 24 сата коронавирус потврђен код још 5.334, од 14.950 тестираних особа.

На респиратору је 259 пацијената. Од последица вируса преминуло је још 49 оболелих.

Највише новозаражених је у Београду – 1.580 особа. Троцифрен број новооболелих је у Нишу 272, у Новом Саду 220, у Крагујевцу 169, у Краљеву 163, у Чачку 127, а у Лесковцу је потврђен 121 нови случај коронавируса.

Број новозаражених у Смедереву је 92, у Ваљеву 80, у Ужицу 78, у Зрењанину 77, у Шапцу 75, у Крушевцу 75, у Суботици 74, у Панчеву 73, а у Врању су регистрована 72 нова случаја коронавируса. 

На удару су претежно невакцинисани, кажу епидемиолози. Болнице се убрзано пуне. Корона, сматрају неки, није више само здравствени, већ социјално-психолошки проблем, а главни проблем је слаба вакцинација и не примењивање постојећих мера.

Седница Кризног штаба биће одржана највероватније у уторак, најавила је премијерка Ана Брнабић. “У уторак ћемо разговарати о актуелним темама, пре свега поново и поново и поново о вакцинацији, и шта још додатно можемо да урадимо”, рекла је Брнабићева.

Навела је да много земаља скраћује период између ревакцине и треће бустер дозе са шест месеци на пет, о чему ће се разговарати и у понедељак на састанку Националног тела за имунизацију. 

Тренутна епидемиолошка ситауција је катастрофална, сви морамо да се уозбиљимо, то није само здравствени проблем већ социјални и психолошки проблем, изјавио је за Танјуг епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић.

  • Сви чинимо државу и без обзира на то што је држава учинила пуно да обезбеди три ковид болнице, а ту су и здравствени радници који морају да издрже све то, цех плаћају људи који нису оболели од ковида јер не може да им се пружи све оно што би требало да им се пружи, без обзира на то да ли је реч о малигним обољењима, кардиоваскуларним, плућним, дијабетичарима, рекао је Тиодоровић.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије