Епидемиолошка слика све боља, млади држе кључ колективног имунитета

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 709.939 особa, а забележено је 6.777 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, још 11 пацијената преминуло је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 266 особа, од 6.848 тестираних. На болничком лечењу су 1.402 особе, од којих се на респиратору налази 66 особа.

Епидемиолошка слика је све боља. На смањење броја заражених утиче имунизација. Вакцинација се спроводи на више од 220 пунктова. 

У Србији је до сада, према подацима Министарства здравља Србије, дато укупно 4.269.018 доза вакцина против коронавируса, а обе дозе примило је 1.881.908 грађана.

Укупан број грађана који су примили прву дозу и оних којих су примили обе дозе је 2.387.110.

Грађани Србије могу да бирају између четири вакцине – “Фајзер-Бионтек”, “Астра-Зенека”, “Синофарм” и “Спутњик”, чија је производња прошле недеље одобрена у институту Торлак.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да Србија има одличне резултате, не само на пољу вакцинације већ и у економији, да је пример за многе, чак и када је реч о дигиталним пасошима које ће, како је оценила, као и све вакцине којима су грађани Србије вакцинисани, признавати сви.

Поновила је да је брине мали проценат вакцинисананих младих испод 30 година. “Млади, а вакцинисано их је 12 одсто, држе кључ краја епидемије у својим рукама, и потпуне безбедности и сигурности и колективног имунитета”, поручила је Брнабићева.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије