“Ер Србија” летовима до Хургаде отворила летњу чартер сезону

Avion

Српска национална авио-компанија “Ер Србија” отворила је овогодишњу летњу чартер сезону летовима између Београда и Хургаде, ка којој је у априлу планирано скоро тридесет летова.

Српска национална авио-компанија у мају покреће и прве чартер летове ка Турској, а од јуна и ка другим дестинацијама.

“У сарадњи са домаћим туристичким агенцијама, ‘Ер Србија’ планира да током летње сезоне обави више од хиљаду чартер летова ка популарним дестинацијама у Турској, Египту, Грчкој, Италији и Тунису”, саопштио је српски авио-превозник.

Чартер саобраћај “Ер Србије” организује се ка летовалиштима која су дуги низ година атрактивна за домаће туристе. Најпопуларнији су летови за Анталију, Бодрум, Даламан и Алању у Турској, следе Хургада и Шарм ел Шеик, као и велики број грчких острва, као што су Крит, Родос, Самос, Скијатос, Крф, Кефалонија, Кос и Закинтос.

Након готово три године паузе, у плану је и обнова чартер летова за Тунис и италијанске регије Сицилију и Калабрију.

“Задовољство нам је што са нашим партнерима, туристичким агенцијама, започињемо обнову чартер саобраћаја, а посебно нас радује очекивани раст броја летова. Чињеница је да глобална дешавања условљавају незабележен пораст цена авио горива, самим тим и повећање цена чартер летова, али добра вест је да се на тржишту могу наћи туристички аранжмани прилагођени свачијем буџету”, рекао је директор за комерцијалу и стратегију “Ер Србије” Бошко Рупић.

Како каже, тренутна тражња показује да туристи већ сада планирају годишње одморе “на атрактивним дестинацијама до којих лако могу стићи директним летовима из Београда и Ниша”.

Турска традиционално задржава прво место на листи најтраженијих летовалишта, а као други избор путника истиче се Египат, који бележи снажни раст из године у годину.

До ових земаља ће сада моћи директно да се путује и из Ниша, где се очекује значајно повећање броја чартер летова.

Током предстојећих празника планирано је више десетина чартер летова за Египат и Турску, као и велики број туристичких група на летовима у редовном саобраћају, првенствено ка летовалиштима на Медитерану и континенталном делу Европе.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије