Ер Србија ове године превезла више од милион и по путника

Avion Srbija

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, током протеклог викенда премашила је цифру од 1.500.000 превезених путника у 2021. години. Остварени резултат представља увећање за чак 76 одсто у односу на број превезених путника током целе 2020. године, коју је обележила највећа криза у историји глобалног авио-саобраћаја. Попуњеност путничке кабине на летовима Ер Србије, у периоду од почетка године до данас, износила је 66 одсто, наводи се у саопштењу ове компаније.

“Поносни смо на резултате које бележимо упркос променљивим ограничењима у путовању. Ова година је била успешнија од претходне и надамо се да ће се тај тренд наставити и у будућности. Циљ нам је да се у потпуности вратимо на ниво из 2019. године и у том погледу смо на добром путу. Ипак, свесни смо да се ситуација с пандемијом корона вируса погоршава, па опрезно приступамо плановима за наредни период, ослањајући се пре свега на флексибилност и способност брзог прилагођавања околностима на тржишту,“ изјавио је Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Српски национални авио-превозник је у рекордној 2019. години превезао 2,8 милиона путника. Током те године уведене су чак 23 нове линије и успостављене операције са још два аеродрома у Србији, након чега је експанзија заустављена глобалном пандемијом. Ер Србија је тренутно на нивоу од 57 одсто у односу на број превезених путника у 2019. години. У прва три квартала текуће године, српска национална авио-компанија је забележила 51 одсто тржишног удела на Аеродрому Никола Тесла Београд, што је за 6 процентних поена више у односу на исти период 2019. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs