ЕУ покреће „хуманитарне ваздушне мостове“: Утостручена помоћ народу Палестине

EU

Европска комисија саопштила је да ће појачати своју помоћ народу Палестине, након напада Хамаса на Израел, који су, како се наводи, последично довели и до катастрофалне хуманитарне ситуације за народ Газе.

Како се наводи, Европска унија покреће такозване „хуманитарне ваздушне мостове“, операцију која се састоји од неколико летова ка Египту, како би се доставиле залихе хуманитарним организацијама које делују у Гази.

„Прва два авиона полетеће већ ове недеље, а садржаће хуманирани терет од УНИЦЕФ-а, укључујући опрему за склоништа, лекове и средства за хигијену“, стоји у саопштењу Комисије.

Додаје се и да је додатна помоћ из европских складишта доступна и спремна да буде достављена хуманитарним партнерима, чим буде затражена.

„Као што је саопштила председница Фон дер Лајен овог викенда, Европска унија је утростручила своју хуманитарну помоћ на преко 75 милиона како би се помогло цивилима у Гази којима је помоћ поптребна. Финансирање ће бити каналисано кроз одабране хуманитарне партнере Европске уније, који делују на терену“, закључује се у саопштењу Европске комисије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs