Е-уверење о плаћеном порезу за лакши живот грађана

Jovanović
Од овог месеца грађани имају могућност да без одласка на шалтере, путем нове услуге еУверење, на Порталу локалне пореске администрације добију електронско уверење да су платили порез на имовину, чиме им се значајно олакшава живот, каже директор Канцеларије за еУправу Михаило Јовановић.

Јовановић за Танјуг појашњава да је до сада процедура прибављања уверења о плаћеном порезу била сложена и наводи да су грађани морали да одлазе на шалтере у пословнице како би то обавили.

„Грађани су морали да иду на шалтере локалних пореских администрација, да плаћају у банкама и поштама таксе, опет да иду по ове потврде, а сада све то могу уз пар кликова еелектронски да ураде на порталу www.lpa.gov.rs„, казао је Јовановић.

Навео је да су локалне администрације прошле године у Београду издале више од 120.000 тих уверења на захтев грађана, због чега је одлучено да се услуга дигитализује.

Јовановић истиче да су та уверења важна и потребна када грађани аплицирају за субвенције у Министарству пољопривреде, за ослобађање од ПДВ-а или нека социјална давања.

Када је реч о привреди, Јовановић каже да је уверење о плаћеном порезу потребно приликом пријаве и ођаве у АПР, као и за регистар понуђача.

Како је рекао, процедура за пријаву је једноставна и грађани у само неколико кликова могу добити своје уверење о плаћеном порезу на имовину, које ће добити за највише осам дана.

„На порталу локалних пореских администрација потребно је да се грађани или привреда пријаве са високим нивоом поузданости, што значи да имају квалификовани електронски сертификат, да попуне образац и за неколико дана, највише за осам пореска администарција на порталу поставља уверење које ће стићи и у елекронско сандуче и на порталу електронске управе“, казао је Јовановић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs