Жесток одговор Марије Захарове: „Колико је НАТО мирољубив, најбоље да питате Југославију!“

Zaharova

Она је нагласила да је живот поред агресора само историја Русије, која је стално нападана са Запада.
Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, реагујући на изјаву премијерке Естоније поручила је да ако естонска премијерка Маја Калас говори о малим балтичким земљама, онда за њих није опасан митски агресор, већ само њихови НАТО-центрични режими, јер захваљујући њиховим активностима, ове државе су изгубиле своју независност, индустрију, науку и сваку слободу.

Наиме, Каја Калас раније је изјавила да је Русија крива за ширење НАТО-а и да територијална блискост са Русијом „не оставља Естонији и неким другим земљама другог избора него да се обрате НАТО-у за гаранцију безбедности“. Премијерка је казала да они који оптужују Алијансу за ширење и ескалацију „усвајају империјалистички језик и идеологију Русије“.

– Да ли треба да вас подсећам да се у последњих 30 година становништво Естоније смањило за 15 одсто? Данас се 330 хиљада од 1,3 милиона становника Естоније налази испод границе сиромаштва, у позадини чињенице да је више од половине богатства и имовине која припада естонским домаћинствима концентрисано у рукама евро оријентисаних елита, који чине мање од пет одсто становништва. Ту припадају политичари и професионални русофоби као што је сама Каја – написала је Захарова на Телеграму.

Она је нагласила да је живот поред агресора само историја Русије, која је стално нападана са Запада, укључујући и територије које се данас зову Немачка, Шведска, Француска.

– Агресори се налазе у истом идеолошком гнезду где су се родили нацизам и фашизам, а пре тога где су вековима цветали трговина робљем и колонијализам. НАТО није мирољубива организација, већ војно-политички блок чији злочини укључују, посебно, уништење либијске државе, брутално бомбардовање Југославије и двадесетогодишњи хаос у Авганистану – закључила је Захарова.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.