Жути метео аларм: На Копаонику 10 центиметара снега, РХМЗ упозорава на олујни ветар, мећаву и снежне наносе

Kopaonik

У целој земљи на снази је жути метео аларм. Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да ће у Србији дувати јак северозападни ветар са ударима олујне јачине од 60 до 85 километара на час, што ће у планинским пределима условити мећаву и локално стварање снежних наноса. Снег је на Копаонику достигао висину од 10 центиметара.

Снег, који од јуче после подне пада на Копаонику, достигао је висину од 10 центиметара, а дува јак ветар брзином од 12 до 16 метара у секунди, што је око 50 километара на сат. Видљивост на овој планини је 800 метара.

Претходне ноћи снег је падао на подручју Златиборског округа, а током ноћи забелели су се путеви на Златибору, Златару и на превоју Јабука, преко кога пролази пут ка Црној Гори и на коме се налази истоимени гранични прелаз.

Снег који је протекле ноћи падао на територији општине Ивањица, није изазвао веће проблеме у саобраћају.

РХМЗ је упозорио да се на планинама источне и југоисточне Србије очекује од 10 до 20 центиметара снега, док ће у осталим планинским деловима земље снега бити мање. Крајем дана и током ноћи падавине ће престати, а ветар ослабити.

У целој земљи на снази је жути метео аларм, што значи да време може бити опасно.

У Србији ће сутра, према прогнози РХМЗ-а, ујутро на северозападу Војводине, истоку и југоистоку бити умерено до потпуно облачно, а у осталим крајевима претежно ведро.

Првог дана викенда у Србији местимично пада слаба киша.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs