Заборавите на редове и чекање: Ево како ће грађани сами моћи да упишу или промене своје податке у бирачком списку

Podaci

Путем портала еУправа, сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку, саопштено је из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Министарство државне управе и локалне самоуправе подсетило је да је, у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу у циљу додатног унапређења Јединственог бирачког списка успоставило нову услугу на Порталу еУправа – Захтев за упис/промену података у Јединственом бирачком списку.

Како се додаје у саопштењу, услуга грађанима омогућава да посредством Портала еУправа изврше увид у податке који се о њима воде у бирачком списку, поднесу захтев за њихов упис или промену, као и да им одговарајуће решење у облику електронског документа буде достављено у њихово еСандуче.

Да би грађани покренули ову услугу, потребно је да буду пунолетни држављани Србије који су регистровани корисници Портала еУправа и пријављени мобилном апликацијом ЦонсентИД или квалификованим електронским сертификатом.

Након пријаве на Портал еУправа, корисник може извршити увид у своје податке кликом на екран Јединствени бирачки списак и по потреби поднети захтев за измену података.

Услуга је бесплатна, а свака особа може искључиво за себе да поднесе захтев.

Из Министарства наводе да омогућавање грађанима да електронским путем остваре увид у бирачки списак, као и да поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку, представља искорак у потпуној дигитализацији и стварању управе по мери свих грађана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs