Завршено појединачно државно првенство: Капитен Србије, по шести пут шампион!

Boks

Град зеленила, Сомбор који је познат и по томе што је изнедрио бројне врхунске спортисте наше земље, исковао је нове бокс шампионе у конкуренцији сениора, овај пут за такмичарску 2022. годину.

Појединачно првенство Србије 2022. које је окупило 56 боксера из 27 клубова најбољих такмичара које наша земља има од мува и бантам категорије до супертешке у мушкој конкуренцији завршено је сјајним финалима у коме смо видели пуно квалитетних мечева и херојских издања актера у рингу. У спортској хали Мостонга у финалној вечери шампионата државе коме је домаћин био Боксерски савез Србије, БК Сомбор и Град Сомбор и која је била уживо преношена на ТВ Арена фигхт одржано је десет борби у исто толико тежинских категорија.

Власници наслова шампиона Србије за 2022. као и златних одличја постали су: Раде Јоксимовић, Назиф Сејди, Алексеј Сендрик, Джејлан Тоскић, Игор Рогић, Алмир Мемић, Ахмед Маврић, Слободан Јовановић, Милосав Савић и Владан Бабић.

Наслов најбољег боксера Појединачног првенства Србије 2022. понео је супертешкаш, члан БК Партизан Владан Бабић који је до тријумфа у финалу над боксерком ТК Црвена звезда Александром Манићем стигао судијским прекидом у у другој рунди.

Ово је шести наслов шампиона Србије за сениоре српског капитена Бабића. За најбољи и најборбенији пар проглашени су Раде Јоксимовић (Сомбор) и Лазар Пантић (Витез, Ниш) који су одмерили снаге у категорији до 57 кг И у коме је до победе стигао боксер из града домаћина овог такмичења.

За најбољег техничара проглашен је у лакој категорији (до 60 кг) Назиф Сејди (Сомбор) савладавши Вељка Глигоријевића (Спратак, Суботица) 5:0.

У полувелтер катеогрији (до 63,5 кг) без борбе Алексеј Сендрик (Црвена звезда, Београд) дошао је до злата, сусрет је предао Стефан Филиповић (Југбоксин, Лесковац).

Најсјајније одличје засијало је на грудима Джејлана Тоскића (Данди, Нови Пазар) у велтер категорији (67 кг) прекидом судије у финалу у првој рунди против Николе Лазаревића (Наисус, Ниш).

У полусредњој категорији (до 71 кг) партизановац Игор Рогић попео се на победничко постоље савладавши Александра Шерифовића (Гоша, Смедеревска Паланка) 5:0.

Судар у средњој категорији (75 кг) између Алмира Мемића (Миx, Пријепоље) и Сандра Полетана (Црвена звезда, Београд) није се догодио јер је меч без борбе предао Полетан.

Полутешка категорија (80 кг) измедрила је борбу Ахмеда Маврића (Нови Пазар) И Бојана Станојловића (Сомбор), злато је освојио Маврић резултатом 5:0.

Судар крузераша (86 кг) између Слободана Јовановића (Лукач, Крагујевац) и Алексе Марковића (Црвена звезда, Београд) након велике борбе припао је Јовановичу 4:1.

Тешка категорија (до 91 кг) донела је окршај Тадије Николовског (Блокови, Београд) и Милисава Савића (Партизан, Београд), а победу је однео члан црнобелих Савић резултатом 5:0.

На крају финалне вечери уследила је битка супертешке категорије (+91 кг) где је капитен репрезентације Србије Владан Бабић уписао још један тријумф, овај пут над Александром Манићем (Црвена звезда) прекидом судије у другој рунди чиме је фантастична бокс ноћ у Сомбору и Појединачно првенство Србије 2022. завршено.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs