Завршен фото-конкурс “Окулар” – објављена имена добитника награда

Okular

Народна библиотека Кула објавила је резултате поводом фото-конкурса под називом “Окулар”. Тема конкурса је била Кула на фотографијама, а покровитељ конкурса је општина Кула. Право учешћа су имали сви пунолетни грађани са ауторским фотографијама тематски везаним за Кулу, који су испуњавали задате критеријуме у погледу квалитета и обраде фотографије. На конкурс се пријавио велики број аутора, а стручни жири у саставу Младен Сукновић дипломирани фотограф Аццадемиа ди Белле Арти Бологна, Ацадемy оф Фине Артс “Артез”, Николина Шћекић Карабасил дипломирани историчар уметности Универзитета у Београду, је одабрао најбоље од њих, као и фотографије које ће бити заступљене на изложби “Окулар” 2021.

Прву награду на овом конкурсу освојила је Тамара Батуран, док је другу награду освојио Златко Жекић, а трећа награда је припала Кристијану Гавранићу.

Фотографије изабране од стране стручног жирија, биће представљене публици 6. децембра 2021. године у галерији Културног центра у Кули. Реализатор изложбе је Павле Карабасил, дипломирани етнолог-антрополог Универзитета у Београду, виши конзерватор градског музеја у Сомбору.

Отврање изложбе је заказано за 19 часова, када ће се најбоље пласираним доделити пригодне награде.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs