Завршен фото-конкурс “Окулар” – објављена имена добитника награда

Okular

Народна библиотека Кула објавила је резултате поводом фото-конкурса под називом “Окулар”. Тема конкурса је била Кула на фотографијама, а покровитељ конкурса је општина Кула. Право учешћа су имали сви пунолетни грађани са ауторским фотографијама тематски везаним за Кулу, који су испуњавали задате критеријуме у погледу квалитета и обраде фотографије. На конкурс се пријавио велики број аутора, а стручни жири у саставу Младен Сукновић дипломирани фотограф Аццадемиа ди Белле Арти Бологна, Ацадемy оф Фине Артс “Артез”, Николина Шћекић Карабасил дипломирани историчар уметности Универзитета у Београду, је одабрао најбоље од њих, као и фотографије које ће бити заступљене на изложби “Окулар” 2021.

Прву награду на овом конкурсу освојила је Тамара Батуран, док је другу награду освојио Златко Жекић, а трећа награда је припала Кристијану Гавранићу.

Фотографије изабране од стране стручног жирија, биће представљене публици 6. децембра 2021. године у галерији Културног центра у Кули. Реализатор изложбе је Павле Карабасил, дипломирани етнолог-антрополог Универзитета у Београду, виши конзерватор градског музеја у Сомбору.

Отврање изложбе је заказано за 19 часова, када ће се најбоље пласираним доделити пригодне награде.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије