Завршен 64. Републички фестивал аматерских позоришта у Кули

Festival amaterskih pozorišta Kula

У периоду од 16. до 23. јуна, у Кули је, традиционално, одржан 64. Републички фестивал аматерских позоришта Србије. Публика и чланови жирија имали су прилику да погледају осам представа у извођењу аматерских позоришта из Прокупља, Петровца на Млави, Бечеја, Велике Плане, Богатића, Београда, Куле и Старе Пазове.
Последње фестивалске вечери, чланови жирија су учесницима доделили награде у више категорија, чиме је 64. Републички фестивал је завршен. Кула је још једном показала да је сјајан домаћин и да позориште заиста живи овде.
Награда за дизајн светла и звука додељена је ауторима представе „Црна кутија“, позоришта „Јанко Веселиновић“ из Богатића; награду за визуелни идентитет представе добили су ауторипредставе ,,Ковачи,, Аматерског позоришта „Владимир Хурбан Владимиров“ из Старе Пазове; награда за драматизацију припала је Наташи Радоњић, за драматизацију романа „Изгубљене у магли“, Владе Арсића; награда за кореографију додељена је Милошу Матићу и Лариси Радоњић, за кореографију у представи „Вечерња ружа“, Театра 011 из Београда; награде за сценски покрет и избор музике отишле су у руке аутора представе „2:14“ , Градског позоришта из Бечеја; награда за ауторску музику припала је Петру Антоновићу, за ауторску музику у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави; награда за костимографију додељена је Ивани Терзић, за костимографију у представи „Црна кутија“, Аматерског позоришта „Јанко Веселиновић“ из Богатића; награду за сценографију добио је Милош Јагодић, за сценографију у представи ,,Путујуће позориште Шопаловић“; награда за сценски говор додељена је Небојши Милосављевићу, за сценски говор у представи ,,Чудо у Шаргану“, Центра за културу „Масука“ из Велике Плане.
Похвале за глумачка остварења додељене су Ивици Илићу, за улогу Жике у представи „Сумњиво лице“, Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља; Јелени Стојадиновић, за улогу Цмиље у представи „Чудо у Шаргану“; Мирослави Ковачевић, за улогу Вање у представи „Црна кутија“; Надици Спасојевић, за улогу Ружице у представи ,,Вечерња ружа“, Театра 011 и Вањи Боговачки, за улогу Маргарет у представи „Чежња за суперповрћем“, Културног центра Кула.
Награда за колективну игру додељена је ансамблу представе „2:14“; награду за епизодну женску улогу добила је Мина Шанковић, за улогу Милене у представи „Црна кутија“, а награду за епизодну мушку улогу добио је Бранислав Ковић, за улогу Микија у представи „Црна кутија“. Награда за женску улогу припала је Милици Илић, за улогу Гине у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, а награда за мушку улогу Слободану Ногавици, за улогу Лиона у представи ,,Чежња за суперповрћем“. Награда за режију додељена је Ивани Терзић, за режију представе „Црна кутија“.
Одлуком жирија, трећепласирана на овогодишњем фестивалу је представа ,,Вечерња ружа“, Театра 011 из Београда, другопласирана је представа „Ковачи“, Аматерског позоришта ,,ВХВ“ из Старе Пазове, а најбоља аматерска представа у Србији ове године је „Путујуће позориште Шопаловић“, Позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.