Завршна конференција пројекта „Активни инклузивни сервис Кула“: Нови домови за 16 породица

Inkluzivni program Kula

У Свечаној сали општине Кула, одржана је завршна конференција пројекта „Активни инклузивни сервис Кула“. Циљ конференције био је представљање резултата АктИС пројекта који је реализован у периоду од јула 2021. до јула 2023. године. На самој конференцији извршена је и свечана додела кључева и уговора другој групи од 10 корисничких породица које су усељене у реновиране у опремљене стамбене јединице.
Конференцију је отворио председник општине, Дамјан Миљанић, који је истакао да је опредељење општине Кула оснаживање социјалних случајева, како би нормално живели и зарађивали за живот:
Пројекат „Активни инклузивни сервис Кула“ спровела је локална самоуправа у партнерству са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Плава птица“ Кула и Центром за социјални рад општине Кула. Пројекат је финансиран из средстава Европске уније у оквиру Програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији“, а кроз Канцеларију Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС.
Реконструкцијом 10 стамбених јединица у јавном власништву и куповином и реконструкцијом шест појединачних јединица, општина Кула је решила стамбене проблеме 12 породица из различитих циљних група и четири породице младих без родитељског старања, које излазе из система социјалне заштите. Мере активне инклузије укључиле су подршку приступу јавним службама, обуку јавних институција и обраћање примајућој заједници, обуке, каријерно вођење и активно запошљавање уз менторство, успостављање социјалног предузећа са обуком и запошљавањем, мере за унапређење локалних политика, укључујући Кодекс доброг управљања у активном укључивању.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs