Запажени резултати ђака ОМШ „Стеван Христић“ из Апатина

Muzički instrumenti

Током ове школске године, ученици који похађају Основну музичку школу „Стеван Христић“ имали су сјајне наступе и добре резултате на такмичењима, како у земљи, тако и у иностранству.

Софија Ракић, ученица првог разреда, освојила је прву награду на клавиру на Републичком такмичењу. На клавиру је на истом такмичењу бриљирала и Шара Молнар, ученица другог разреда, која је такође била првакиња у свом узрасту. На кларинету је Никола Боговић, ученик другог разреда, освојио друго место, а друго место на флаути је заузео ученик другог разреда на флаути. Фридрик Ализ, ученик првог разреда, добио је другу награду на флаути, Петер Молнар на труби и Жолт Молнар на тромбону. Уна Баста освојила је друго место на флаути, док је Софија Цветићанин узела трећу награду на клавиру, као и Нандор Чорба на кларинету. Ученицима је корепетиторка била професорка Јелена Боговић.

Поред Републичког такмичења и ових признања, у Нишу су, на Фестивалу музичких балетских школа, ђаци ове школе постигли следеће резултате. Уна Баста добила је прву награду у категорији флауте, прва места отишла су Николи Боговићу и Жолту Молнару, за кларинет и тромбон, а Еви Фридрик на саксофону додељена је друга награда. На истом Фестивалу, камерни састав (тамбура) освојио је треће место у категорији камерних састава, а чинили су га Теодора Јакшић, Милан Кртинић, Валентина Декан, Лана Крстин и Дијана Гладић.

На такмичењу пијаниста, Меморијалу „Сања Павловић“ у Алексинцу, Јасмин Еуген Таировци, ученик другог разреда добио је другу награду. На VI Интернационалном такмичењу „Сирмиум мусиц фест“, Шара Молнар, Нандор Чорба и Роберт Бујак су освојили једно друго и два прва места.

Осим ових, ученици су учествовали и на Међународном музичком такмичењу „Фантаст 2022“, који је ове године по девети пут одржан у Бечеју. Јасмин Еуген Таировци и Софија Цветићанин освојили су прва места на клавиру, а ученица трећег разреда Ленка Мудринић је освојила друго место.

Софија Цветићанин се ове године окитила још једним признањем – златном медаљом на Интернационалном такмичењу „Паар Интернатионал Пиано Цомпетитион“ у Бачкој Паланци.

Концерт награђених ђака ће бити уприличен за апатинску публику 26. маја, у четвртак, у Великој сали Културног центра у Апатину од 19 часова. Улаз је бесплатан.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: