Запаљен чамац ЈВП “Воде Војводине” након низа акција против рибокрадица

Čamac

Рибочувару М.Д. из Бачке Паланке запаљен је данас у поподневним часовима чамац, у власништву ЈВП Воде Војводине, један од оних којим Рибочуварска служба овог предузећа свакодневно иде у појачане и ванредне контроле на Дунаву, а у задњих месец дана баш на потезу од Бачке Паланке до Бешке.

Чамац је запаљен испред куће рибочувара, кад га је он извезао на приколици и спремао се за нову акцију у борби са рибокрадицама. Спремивши чамац, он се само на кратко вратио у кућу да се пресвуче а кад је изашао чамац је већ био у пламену. Ватрогасци и полиција изашли су на лице места и направили увиђај и трага се за починиоцима.
Иако за сад нема доказа, објективно се сумња да је овај чин освета рибокрадица.

Рибочувари ЈВП Воде Војводине су у задњих 30 дана запленили мреже за вађење риба, у укупној дужини од 2,5 километра, више од 50 самоловног алата за хватање риба, те пет чамаца без дозволе.

Такође, у поменутом периоду пријаве су поднете против пет лица: једног са прекомерним уловом и рибом испод мере, другог са мрежастим алатима без дозволе, трећег затеченог са строго забрањеном врстом рибе – кечигом, и четвртог затеченог са непрописно постављеним алатима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.