Заседао Штаб за ванредне ситуације: Боља епидемиолошка ситуација у општини Кула

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Кула на којој је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација на територији општине, те анализиран процес имунизације грађана општине Кула и анализирана урађена и усвојена Процена ризика од катастрофа јединица локалне самоуправе. Командант Штаба, Дамјан Миљанић је истакао да је епидемиолошка ситуација све боља, што је резултат све успешније вакцинације. 

  • За викенд је вакцинисано готово 800 људи само у Црвенки и Сивцу, поред редовног вакцинисања у Кули, што за резултат има драстично мањи број заражених, рекао је командант Штаба Дамјан Миљанић. Он је додао да још увек не испуњавају услове за укидање ванредне ситуације, али верује да ако наставе са овим бројкама, то ће моћи за коју недељу.

Директор Дома здравља Др Жарко Шевин истакао је да општина Кула добро стоји када је број вакцинисаних грађана у питању, те додао да је комплет вакцинисаних грађана 6.141, а да ревакцину чекају 3.362 особе, што значи да је укупно дато 15.644 дозе вакцина. У Сомбору број комплетно вакцинисаних грађана је 16.000, Оџацима 4.433, а у Апатину 4.515. 

Шевин је истакао да није била ниједна нежељена реакција на вакцину, а да је у току јучерашњег дана дијагностикован само 1 случај корона вируса, за разлику од пре пар недеља када је било 41 на дневном нивоу и додао да грађани могу на вакциналном пункту да бирају између кинеске, Фајзер и руске вакцине. 

Командант Штаба је истакао да је инспекција добро радила посао, што је уродило плодом да се мере поштују и смањи број заражених, као и да волонтери на вакциналном пункту и у кол центру, као и медицинско особље одрађују огроман посао.

Зоран Ракић, шеф одсека за послове одбране рекао је да је општина Кула израдила Процену угрожености од елементарних непогода и других несрећа и да је на израђену Процену добила Решење о сагласности од Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Сектора за ванредне ситуације и Одељења за ванредне ситуације у Сомбору.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs