Захарова: НАТО је Србе лишавао воде и струје

Zaharova

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова подсетила је Запад на речи бившег портпарола НАТО Џејмија Шеја који је 1999. године оправдавао циљане нападе на инфраструктуру Југославије услед којих су цивили остајали без струје и воде.

„Генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу, шефу европске дипломатије Жосепу Борељу и службеницима Беле куће за сећање“, написала је Захарова на Телеграму.

Она је навела Шејев цитат од 25. маја 1999. године, који је, упитан зашто НАТО лишава грађане земље струје и воде, одговорио да га не брину проблеми српског народа.

Ако (некадашњи председник Србије Слободан) Милошевић заиста хоће да његови грађани имају воду и струју, све што треба да уради јесте да прихвати услове НАТО и ми ћемо прекинути ову кампању. Док то не уради, наставићемо да нападамо циљеве који снабдевају његову војску струјом. Ако то буде имало последице по становништво, то је проблем Милошевића. Прекид водоснабдевања и струје користе се против народа Србије, а ми смо их „искључили“ заувек или на дуже време зарад живота 1,6 милиона људи на Косову који су протерани из својих домова и чији су животи озбиљно угрожени. Неће се свима допасти ова разлика, али та разлика је за мене кључна – рекао је својевремено представник НАТО.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs