Захарова: „Није било никаквих преговора Лаврова са америчким званичницима.“

Zaharova

Информације о „тајним разговорима“ Москве са америчким бившим званичницима су лаж и манипулација америчких власти, а састанци са политиколозима се не могу сматрати преговорима, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова .

Она је на свом Телеграм каналу написала да се не разговара о мировном плану за Украјину.

„На руским телеграм каналима и страним медијима већ други дан се појављује лаж о наводним преговорима између (шефа руске дипломатије Сергеја) Лаврова и бивших америчких званичника у Сједињеним Америчким Државама у априлу ове године. Упркос нашем порицању, портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби потврдио је за ЦБС да је група бивших америчких званичника покушала да успостави незванични канал комуникације са Москвом“, написала је Захарова на Телеграму и поручила да је то лаж и манипулација.

„Понављам, министар спољних послова Русије у априлу није водио никакве ‘тајне“ преговоре са америчким ‘званичницима’. Ни јавне, такође“, поручила је портпаролка руског министарства.

Она је додала да америчка страна покушава да представи као „састанак“ једну од обичних дискусија са политиколозима и јавним личностима, које шеф руске делегације редовно одржава на маргинама међународних посета и догађаја у Уједињеним нацијама.

„Можда је реч о састанку са члановима америчког Савета за спољне послове (ЦФР) 24. априла, којим тренутно председава Ричард Хас. Ни он ни Чарлс Купчан и Томас Грејем, који се помињу у извештајима америчке штампе, немају функције извршној власти Сједињених Америчких Држава“, навела је Захарова.

Раније је Ен-Би-Си (НБЦ), позивајући се на неименоване изворе, известио да су бивши амерички званичници наводно водили тајне разговоре са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у априлу како би поставили основу за преговоре о окончању сукоба у Украјини.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs