Захваљујући субвенцијама, обезбеђено наводњавање за још 2.500 хектара ораница у Војводини

Пољопривредници из Војводине, њих 707, потписали су данас уговоре за набавку опреме за наводњавање у укупној вредности од 714 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета обезбеђено 370 милиона динара субвенција. Реализацијом тих инвестиција у Војводини ће се наводњавати још преко 2.500 хектара ораница.

Уговоре је пољопривредницима уручио ресорни секретар Чедомир Божић, који је истакао да је конкурсна линија за наводњавање најобимнија по износу новца који је опредељен, као и по броју заинтересованих корисника.

  • И ове године су пољопривредници веома заинтересовани за субвенције за наводњавање, о чему говоре 1132 пријаве пристигле на конкурс, казао је Божић и додао да су 803 пријаве биле валидне, а да је новац добило 707 пољопривредних газдинстава.

Он је истакaо да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство настојати да и наредне године одржи досадашњи ново улагања у системе за наводњавање у Војводини.

Пољопривредници су, између осталог, добили бесповратна средства за набавку система „кап по кап“, затим система за филтрирање и фертиригацију, опремање бунара, набавку тифона, цистерни и пумпи за наводњавање, агрегата за покретање пумпи, постављање цевовода.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs