За Активни Инклузивни сервис Кула 400 хиљада долара

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић присуствовао је данас свечаној церемонији доделе Споразума о донацији за Активни Инклузивни сервис Кула, у Клубу посланика у Београду. Општина Кула једна је од деветнаест општина изабраних за имплементацију пројеката социјалног становања. Пројекат “Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији” осмишљен је да побољша примену политика социјалне инклузије у Србији и обезбеди одржива стамбена решења праћена мерама активне инклузије за најугроженију популацију. Укупна вредност пројекта је готово 400 хиљада долара, у оквиру којих ће бити купљено шест кућа и станова, а реконструисано десет. Програм ће обухватити особе са инвалидитетом, жене жртве породичног насиља, младе без породичног старања и локално становништво.
-Ово је јединствен пројекат који финансира Европска унија, којем је општини Кула припало 400 хиљада долара, којим је предвиђено да се део објеката на територији општине Кула откупи, а део постојећих руинираних објеката уреди, како би се наменили специфичним групама. Пре свега деци из хранитељских породица, која након пунолетства не примају више помоћ од државе, као и друге угрожене категорије – Роми и остали, рекао је председник општине Кула, Дамјан Миљанић.
Поред општине Кула, корисници Програма су: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство за европске интеграције. Европска унија издвојила је 27 милиона евра путем Инструмената за приступну помоћ 2018 за 36 месеци спровођења програма, а Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге изабрана је као имплементациони партнер.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије