За Божић 25 одсто Бечлија планира да поклони књиге

Knjiga

Према актуелним подацима 25 одсто Бечлија планира да поклони књиге за Божић. Сви који се одлуче за овај поклон имају на располагању 401 књижару, антикварницу и онлајн књижару у Бечу.

У Аустрији се сваке године изда 90.000 књига, а од тога 9.000 у националним издавачким кућама. Мушкарци и жене читају из различитих разлога. Жене радије читају књиге да би се опустиле, док мушкарци сматрају да је битно добити важне информације. Од жанрова жене (51 одсто) најпре бирају криминалистику, а мушкарци (42 одсто) стручну литературу. Оба пола су заинтересована за научну фантастику, па 22 одсто жена и 35 одсто мушкараца купује књиге овог жанра.

Књиге су постале све јефтиније током година. У време Гутенберга једна инкунабула (најстарије штампане књиге до 1500. године) је коштала колико и кућа у граду. Око 1900. године квалификовани радник је морао да ради сат времена да би себи могао да приушти џепно издање књиге, а данас након седам минута рада заради новац за исту књигу. У 2021. години књига у аустријској књижари је у просеку коштала 15,08 евра.

Зарада на књигама у Аустрији је износила 442 милиона евра у 2020. години.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs