За викенд поново летње температуре, права јесен долази крајем октобра

Jesen

Иако календарски почиње јесен, последња недеља септембра биће топла са натпросечним температурама, хладније време очекује се тек крајем октобра, рекао је за РТС метеоролог Недељко Тодоровић.

За хладније и кишне дане током лета, имаћемо надокнаду у октобру. Недељко Тодоровић рекао је за РТС да ће последња недеља септембра бити топла и сунчана са надпросеченим температурама више од 20 степени, а у неким данима и преко 25 степени.

Исто време, рекао је, очекује се и у првој половини октобра, што су карактеристике михољског лета.

  • У јутарњим сатима свеже, дању топло. Читав овај период, био би са мањком падавина, евентуално, у неким данима, нешто мало облака и кише, а у већини дана сунчано и пријатно, казао је за РТС Тодоровић.

На питање када можемо очекивати јесење температуре, Тодоровић каже да се крајем октобра очекује кошава, што је знак да улазимо у хладан део године, по котлинама магле, па чак и први мразеви.

У новембру, додаје, више облака, кише и даље ветровито, а кад нема ветра биће магловито.

Метеоролог Недељко Тодоровић за РТС наводи да ће сутра, 22. септембра бити најсвежији дан, а у Београду ће максимална температура бити свега 15 степени.

Тодоровић, међутим, објашњава да ће од петка бити значајан пораст темепратуре, те да ће 25. и 26. септембра максимална температура бити близу 30 степени.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије