За жене предузетнице и младе сто милиона динара у 2022. години – Отворен јавни конкурс

Preduzetnice

Министарство привреде расписало је јавни пози за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе у 2022. години.

Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој.

Укупна расположива бесповратна средства за реализацију овог програма износе 100 милиона динара.

Преостали износ инвестиционог улагања привредних субјеката финансираће се из кредита Фонда за развој, наведено је у јавном позиву.

право да се пријаве на јавни позив имају предузетници и микро и мала привредна друштва која су регистрована у АПР-у од 2017. до 2022. (улључујући 2022.), затим, чији је оснивач и законски заступник жена, односно лице старости до 35 година.

Привредни субјекти имају право на финансијску подршку у износу до 35% вредности улагања, односно 45% за оне у локалним самоуправама четврте групе развијености.

преостали износ улагања биће финансиран из кредита Фонда са роком отплате до пет година, грејс периодом до једне године и каматном стопом од 1% уз гаранцију банке или 2% годишње уз остала средства обезбеђења, уз примену валутне клаузуле.

Износ одобрених средстава по захтеву не може бити мањи од 400.000 динара ни већи од шест милиона динара.

Улагања која се могу финансирати обухватају куповину опреме, доставних возила, текуће одржавање пословног и производног простора и оперативне трошкове.

Јавни позив је отворен до утрошка средстава, а најкасније до 31. децембра.

Још детаља ОВДЕ.

Б. П.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије