За изградњу црпне станице у Стапару 40 милиона динара

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић потписао је уговоре са Покрајинском владом за суфинансирање пројеката изградње резервоара и црпне станице у Стапару, изградње канализације улици Сремског фронта у Сомбору, као и за пројекат саобраћајне сигнализације у зонама школа и предшколских установа.

Град Сомбор је конкурисао на конкурс Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за доделу средстава, те је за пројекат изградње резервоара и црпне станице у Стапару добио износ од 40.000.000,00 динара, што представља важан корак ка бољем и квалитетнием снабдевању здравом пијаћом водом за становнике  насељених места Стапар и Дорослово. На истом конкурсу град је добио средства у износу од 2.655.585,83 динара за суфинансирање  пројекта изградње канализације са кућним прикључцима у улици Сремског фронта у Сомбору.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу за доделу средстава јединицама локалне самоуправе за суфинансирање израде пројектно-техничке документације, Сомбору су додељена средства у износу од 800.000,00 динара за пројекат саобраћајне сигнализације узонама школа и предшколских установа.

Покрајина је за суфинансирање пројеката у области пољопривреде, водопривреде и локалног развоја издвојила више од 773 милиона динара, а у говоре је представницима градова и општина свечано уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs