За капиталне пројекте, Апатину више од 217 милиона динара

AP Vojvodina

Општина Апатин је ове године конкурисала са два пројекта код Управе за капитална улагања АП Војводине.

Први је наставак радова на путу Купусина-Бачки Моноштор, који је започет прошле године, а други је реконструкција улице Српских владара – од Средње улице до Марка Орешковића.

Председница општине, Дубравка Кораћ, данас је у згради АП Војводине потписала уговоре за оба пројекта, укупне вредности 217.963.035,66 динара, те изразила захвалност Покрајинској влади, а посебно директору Управе за капитална улагања Недељку Ковачевићу, који је препознао значај реализације ових инвестиција.

Као што је најављено јесенас, када је постављањем вертикалне и хоризонталне сигнализације завршена прва фаза, пут Купусина – Моноштор наставља да се гради ове године од преводнице, па до краја катастарске парцеле која припада апатинској општини, ка Бачком Моноштору. По завршетку, саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане ове општине, јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин и са брзим путем од Сомбора до Кикинде.

Уређење урбаних делова Апатина, након простора код „старе“ пијаце и иза „Максија“, код „нове“ пијаце, те пролазу ка „есовима“ биће настављена и ове године и то уређењем комплетног дела улице Српских владара од улице Средња до улице Марка Орешковића.

Реконструкцијом ће бити обухваћени тротоари, расвета, зелене површине, атмосферска канализација, као и близу 100 паркинг места, који ће умногоме олакшати прилазе родитељима и деци до свих установа које се налазе у овом делу града.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије