За мере активне политике запошљавања, Град Сомбор издвојио 15 милиона динара

Градско веће града Сомбора одржало је данас 34. седницу на чијем дневном реду се нашло 8 тачака.

Чланови Градског већа усвојили су предлог Локалног акционог плана запошљавања Града Сомбора за 2021. годину. Према овом плану предвиђено је да се повећа запосленост путем спровођења следећих мера активне политике запошљавања: субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима код послодаваца; субвенције за самозапошљавање незапослених лица ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва и за оснивање привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос; као и ангажовање лица на јавним радовима у сеоским подручјима у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе. За реализацију мера активне политике запошљавања из Локалног акционог плана у буџету Града Сомбора су издвојена средства у износу од 15.000.000,00 динара.

На данашњој седници утврђен је и текст Јавног конкурса за организовање спровођења јавних радова у сеоским подручјима у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе.

Градско веће прихватило је предлог Плана активности расподеле бесплатног оброка и пакета хране за период 2021.2022. године и дало је сагласност на цену трошкова дистрибуције и расподеле пакета хране за потребе народне кухиње.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs