За месец дана јавни позив за грађане за мере енергетске санације

Кулска локална самоуправа је јуче расписала Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима на територији општине Кула. Јавни позив је објављен након добијене сагласности од Министарства рударства и енергетике, а исти се расписује ради избора привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији општине Кула, каже Блажо Костић, руководилац Одељења за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент Општинске управе Кула.

-Реч је о пилот пројекту које је Министарство покренуло ове године први пут. Општина Кула учествује са 3 милиона динара, колико је издвојило и Министарство, а остатак обезбеђују сами грађани у износу од 50 одсто, или више све зависи за коју се меру определе. Општина је конкурисала и одобрено јој је да се ради замена прозора на стамбеним објектима,  термоизолација (фасада) и замена котлова на угаљ са котловима на гас и биомасу. Конкурс је објављен јуче и биће отворен 15 дана. Позивамо све извођаче, привредне субјекте који су заинтерeсовани, јер што је већи одзив то ће бити квалитетнија понуда за наше грађане, да се јаве на Јавни позив који траје до 4. августа. Након тога ће Комисија коју је формирала општина Кула, рангирати приспеле понуде и квалификовати извођаче за извођење радова.

„У другој половини августа, уз сагласност Министарства, општина Кула ће расписати други позив, овај пут за крајње кориснике, а то су наши грађани, који ће уз прибављене понуде од извођача конкурисати за мере енергетске санације које сам навео“, истиче Блажо Костић,  руководилац Одељења за инвестиције.

На поменути Јавни позив могу да се јаве привредни субјекти за спровођење мере енергетске санације не само из кулске већ и из околних општина и целе Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs