За најбољу идеју за име новог брзог воза милион динара

Voz

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић присуствовао је данас представљању конкурса под називом “Пусти инспирацију да те вози” за име и лого новог брзог воза у Србији, који ће бити отворен до 21. фебруара.

Момировић је на конференцији за медије у Железничком музеју у Београду упутио позив свим талентованим људима да учествују на конкурсу јер ће на тај начин добити прилику да њихово име буде уписано у дугу традицију српске железнице, напоменувши да ће победничка идеја бити награђена са милион динара.

Министар је подсетио на то да Железница Србије и Војска Србије имају најдужу традицију у нашој земљи, додајући да је прва пруга почела да се гради давне 1881. године од Београда до Ниша и да је вредност те инвестиције била два републичка буџета.

Железнички музеј у Београду, такође, има дугу традицију, и данас прославља 72. рођендан, истакао је Момировић и додао да мало институција може да се похвали тако дугим трајањем.

Морамо да вратимо железницу на место које јој припада, будући да је то најбезбеднији и еколошки најприхватљивији вид превоза, нагласио је он и додао да ће се, када брза пруга буде пуштена у саобраћај, од Београда до Новог Сада стизати за 30 минута и то најбољим возовима у својој класи на свету и најквалитетнијом пругом у Источној Европи.

Он је указао на то да је брза пруга од Београда до Новог Сада део будуће брзе пруге која ће повезати Београд и Будимпешту, при чему је изразио наду да ће до краја године почети и изградња брзе пруге од Београда до Ниша.

Генерални директор “Србија воза” Југослав Јовић објаснио је да на конкурсу могу учествовати сви пунолетни грађани, правна и физичка лица, при чему ће најбоља идеја бити проглашена 3. марта, саопштено је из Владе Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs