За поклоне ђацима првацима 1,2 милиона динара

Gradsko veće Grada Sombor

Градско веће Града Сомбора одржало је 160. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 17 тачака.
Између осталог, у оквиру финансијских питања, чланови Већа донели су Одлуку о набавци 630 поклон пакета школског прибора и ранчева, у износу од 1,2 милиона динара за ђаке прваке са територије Града. Локална самоуправа је већ неколико претходних година, као добродошлицу за полазак у основну школу, даровала првацима поклон пакете у виду школског прибора.
Такође, усвојен је Предлог одлуке о давању на коришћење објеката Месној заједници „Риђица“ изграђених на катастарској парцели број 226 к.о. Риђица. У питању су објекат бр. 1 површине 278м2 и објекат бр. 2 површине 28м2, на којима је у ранијем периоду право коришћења имала Предшколска установа „Вера Гуцуња“ Сомбор. У циљу одржавања, управљања и коришћења предметних објеката, предложено је да се за новог носиоца права коришћења на предметним објектима одреди Месна заједница „Риђица“. Предлог ове одлуке наћи ће се пред одборницима Скупштине града Сомбора на некој од наредних седница.
На 160. седници Градског већа усвојена је Прелиминарна листа вредновања пријава корисника по поновљеном Јавном позиву за одабир крајњих корисника мера стамбене подршке и активне инклузије на пројекту „Куће за бољу будућност у Сомбору“. Кроз пројекат и први Јавни позив, одабрано је 9 породица које ће бити стамбено збринуте, а које долазе из три рањиве друштвене групе: жене жртве породичног насиља, Роми и деца која напуштају систем социјалног старања. Како је за реализацију пројекта потребно одабрати 10 породица, расписан је поновљени Јавни позив за одабир крајњих корисника мера стамбене подршке и активне инклузије. Свим члановима одабраних породица старијим од 15 година биће омогућено да похађају курсеве заната, безбедности на раду, као и обуке из остваривања права на социјалну, здравствену и другу заштиту, вођења домаћинства и слично. Такође, учесници без завршеног основног образовања биће упућени на Школу за основно образовање одраслих у Сомбору ради стицања образовања. Усвојена Прелиминарна листа биће објављена на званичној интернет презентацији града Сомбора.
Чланови Градског већа су дали су сагласност Предшколској установи „Вера Гуцуња“ Сомбор за израду пројектне документације за унутрашњу гасну инсталацију у објекту вртића „Андреј“ у Станишићу, вртића „Звездице“ у Кљајићеву и вртића „Пчелица“ у Чонопљи. Такође, дата је сагласност Месној заједници „Чонопља“ за израду пројектне документације за унутрашњу гасну инсталацију у објекту ове месне заједнице. Циљ је да се за све наведене објекте, у што скоријем периоду, обезбеди прикључење на гасовод.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs