За пошумљавање Војводине издвојено 155 милиона динара – Конкурс отворен до краја августа

Poljoprivreda

За повећање шумовитости Војводине, побољшање стања шума, унапређивање отворености шума и унапређивање расадничке производње издвојено је 155 милиона динара. Средства конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство могу се искористити за радове на пошумљавању – подизању нових шума, мелиорацији деградираних шума, изградњи и реконструкцији шумских путева и за набавку опреме за унапређивање производње шумског садног материјала.

За пошумљавање је издвојено 60 милиона динара, средства се додељују за пошумљавање необраслог шумског земљишта, пољопривредног земљишта у складу са Законом о пољопривредном земљишту и другог земљишта на којем је дозвољено пошумљавање.

Када је реч о мелорацији деградираних шума, издвојено је 35 милиона динара, док је за унапређивање отворености шума изградњом и реконструкцијом шумских путева издвојено 20 милиона.

За унапређивање расадничке производње опредељено је 40 милиона динара. Ова средства се могу искористити за набавку опреме за производњу шумског садног материјала (на пример: набавка машина, уређаја и опреме за рад, заливни системи, изградња и опремање објеката који служе за производњу садног материјала, увођење нове технологије и друга опрема коју комисија оцени као прихватљиву за расадничку производњу и сл.).

Конкурс траје до 31. августа, детаљније ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.