За пројекте пошумљавања додељено близу 100 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Чедомир Божић, уручио је 23 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства из Буџетског фонда за шуме АП Војводине за 2021. годину, на конкурсу за пошумљавање нових површина.

Укупан износ средстава који је опредељен по овом конкурсу је до 151 милион динара, а како је ресорни секретар Чедомир Божић навео, данас је додељено близу 100 милиона динара.

  • Покрајински секретаријат за пољопривреду издвојио је за меру унапређења расадничке производње скоро 28 милиона динара, за уређење шумских путева 48 милиона и за нову меру – мелиорацију деградираних шума у нашој покрајини – укупан износ средстава је близу 25 милиона динара, прецизирао је секретар Божић.

Он је указао на то да у оквиру поменутих финансијских средстава постоји још једна ставка која се тиче пошумљавања и укупан износ за ту активност је 50 милиона динара.

  • Kонкурс који се односи на подизање нових шума завршава се 30. августа. Kада сагледамо меру која се тиче подизања нових шума и нову меру која обухвата мелиорацију деградираних шума, која је такође у функцији подизања нових шума, испоставља се да имамо укупно 75 милиона динара за ту активност. Наиме, на тај начин ће 150 хектара деградираних шума бити потпуно обновљено, казао је покрајински секретар за пољопривреду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.