За развој женског предузетништва 10 милиона динара

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, посетио је данас Бачки Моноштор и упознао се са делом туристичке и занатске понуде овог села. Он је у разговору на терену добио неопходне информације о томе шта је потребно удружењима, али и појединцима који се баве старим занатима, како би и убудуће они били у могућности да на најбољи начин одрже свој посао, те како би наставили да негују традиционалне занате овог поднебља.


Иванишевић је, заједно са чланом Градског већа за област родне равноправности Слађаном Радин и помоћницом градоначелника за област економског развоја и туризма Јованом Миљевић, овом приликом обишао неколико домаћинстава која се баве старим занатима.
„Стари занати морају да буду део туристичке понуде на територији Аутономне покрајине и управо ми завршавамо сад један конкурс где желимо да подигнемо туристичке потенцијале, а у њих свакако треба да буду уклопљени и стари занати. Оно што јесте важно, и обилазећи та постројења и та мала места, видимо потребу за подршком женском предузетништву”, рекао је покрајински секретар и додао да ће за развој женског предузетништва бити издвојено 10 милиона динара, затим за  традиционалне и старе занате 5 милиона, те око 20 милиона за невладине организације и удружења.


Такође, Иванишевић је објаснио да је намера да се помогне женском предузетништву пре свега зато што жене тренутно нису ни 50% власници туристичких потенцијала и привредних делатности.


Секретар је похвалио Град Сомбор зато што је препознао значај улагања у ове делатности, истичући да се на тај начин чува и преноси знање, умеће и традиција разчичитих култура које Град Сомбор, али и целу Војводину чине богатијим и лепшим.


Подсећамо, локална самоуправа је у овој години определила милион динара за удружења која се баве старим и уметничким занатима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs