За развој пословне инфраструктуре у овој години 647 милиона динара – Министарство привреде расписало конкурс за локалне самоуправе

infrastruktura

Министарство привреде расписало је јавни позив за пријаву пројекта за Програм подршке развоју пословне инфраструктуре за 2022. годину.

За реализацију пројеката предвиђена су средства у висини од 647 милиона динара, која ће се давати општинама и градовима за инфраструктурно опремање пословних зона (мера 1), као и за унапређење инфраструктурних капацитета локалних самоуправау циљу развоја туризма и других привредних делатности (мера 2).

Конкретно, мера 1 односи се на учешће државе у финансирању инфраструктурних пројеката у области саобраћајне, комуналне, електроенергетске, енергетске инфраструктуре, објеката – зграда и остале инфраструктуре у зони пословања, као и инфраструктуре која обезбеђује повезивање зоне пословања са окружењем.
Мера 2 подразумеваће учешће у финансирању инфраструктурних пројеката у области саобраћајне, комуналне електроенергетске, енергетске инфраструктуре, пројеката уређења површина јавних намена, површина намењених општој рекреацији и остале инфраструктуре која је у функцији развоја туризма и других привредних делатности.

Министарство учествује у финансирању до 100% вредности пројекта без ПДВ, за локалне самоуправе из четврте и треће групе развијености, односно до 60% за јединице локалне самоуправе из друге и прве групе развијености.

Рок за подношење пријава је 7. фебруар.

Б. П.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије