Зобеница: Душан Бајатовић из Равног села маршира у политички неуспех


Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дамир Зобеница, шокиран је оптужбама коалиционих партнера из Социјалистичке партије Србије (СПС) да су притисцима и уценама утицали на резултат избора за месне заједнице у општини Врбас протеклог викенда. Ове оптужбе изнела је Марјана Мараш за лист “Данас”.

-Читамо у тајкунским медијима да је СНС однела победу и то је једино тачно у изјави госпође Марјане Мараш о изборима за месне заједнице. Посебно их боли Равно село из којег долазе и она и господин Душан Бајатовић. Годинама слушамо од Ђиласове странке и његових сателита, што апсолутно нема везе с истином, да је СНС довозила бираче возилима која немају регистрацију, куповала гласове, а ни за шта од тога госпођа Мараш није дала ниједан доказ, указује Зобеница.


Он је истакао чињеницу да је СНС остварила невероватно убедљиву победу у свим месним заједницама у општини Врбас, а посебно у Равном селу.

-Поносни смо на историјски успех да у селу одакле је господин Бајатовић најлошије пласирани СНС кандидат има 200 гласова више од најбоље пласираног СПС кандидата, истакао је Зобеница.

Он је подсетио да је СНС у Врбасу затекла, када је преузела власт, дуг од 1,6 милијарди динара дуг који је два буџета општине, а који су направили људи из СПС заједно са њиховим пријатељима из ДС-а, каже Зобеница.

-Били смо коректан коалициони партнер, нисмо хтели да због месне заједнице кваримо односе између централа странака, али сада је ово превршило сваку меру. Позивамо људе из СПС-а да покажу једно возило СНС без регистрације било коју нерегуларну радњу коју су наши активисти вршили у Врбасу, позвао је Зобеница коалиционе партнере након изнетих оптужби без иједног доказа.

Зобеница је потом, пошто је Марашева изјавила да никад више непознатих људи није видела у Равном селу, показао фотографије које показују да су тог дана у Равном селу били заправо функционери СПС-а.


-Па, ко су ови људи? У Равном селу су поред Бајатовића министар Бранко Ружић, господин Владан Заграђанин, а они немају везе са Равним селом, па ни са Врбасом, питао је Зобеница.

Показао је затим фотографију Душана Бајатовића.


-Бајатовић је марширао цео дан кроз Равно село, али неуспешно. Функционери СПС су били ту из других градова од Милорада Радојевића, члана већа из Новог Сада до локалног функционера Дарка Васиљевића, директора Врбас-гаса који директно лобира и врши притисак на бираче, истакао је Зобеница.


Додао је да није помогло ни што рођени брат Душана Бајатовића врши притисак и улази људима у кућу, такође илуструјући то фотографијама.

Показао је Зобеница и фотографију службеног возила Душана Бајатовића.


-Покажите једно службено возило СНС-а господо из СПС. Срам вас било, на коректно понашање већег, старијег партнера, вратили сте нам тако да вам ово нећемо заборавити, закључио је Зобеница.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs